Deixa que t’expliqui la història d’en Nikola Tesla.

Deixa que t’expliqui la història d’en Nikola Tesla.

Al començament del segle passat, en Nikola Tesla, l’inventor que ens va donar la corrent alterna i la bobina de Tesla, va plantejar que l’energia elèctrica estava present per tot arreu en quantitats il·limitades i que podia fer funcionar tota la maquinària mundial sense necessitat de recórrer al carbó, gas, petroli o qualsevol altre combustible. Aquesta nova energia seria derivada de l’energia sobre la que se sosté l’Univers sencer, l’energia còsmica.

 

En Tesla tenia en aquell moment dos-cents patents al seu nom i estava a punt de proporcionar al món una solució a la finitud de les fonts d’energia conegudes i a la contaminació. Però va ser boicotejat per en J.P. Morgan, per qui els descobriments d’en Tesla anaven en contra de tot interès econòmic. Una energia que no es podria vendre, gratuïta i abundant com l’aire que respirem. A qui li interessa?

 

En Tesla tenia un ambiciós projecte de transmetre energia als vaixells a alta mar i un pla per proveir electricitat lliure i gratuïta al món sencer, però va ser sabotejat per un dels peixos més grossos del món financer de la història. Va ser ridiculitzat i arruïnat, i se li va treure tots els medis per a finançar els seus ambiciosos projectes. El que hauria estat un regal pel món d’un home amb ideals i sense un especial ànim de lucre, va ser rebutjat per poder continuar controlant les fonts d’energia, el seu subministrament i els mitjans de distribució, i treure profit d’elles i de la seva finitud. L’ànim de lucre va poder més que solucionar un dels problemes més grans de la nostra societat. Ningú volia finançar una font d’energia a la que no es podia posar un comptador.

 

Això va determinar el curs de la història. Durant els últims cent anys hem patit aquesta esclavitud dels interessos econòmics. Poc a poc, en Tesla va ser acusat de guillat i eliminat del registre històric. On el seu nom hauria de figurar colze a colze amb els científics més grans de la història, l’Isaac Newton, l’Albert Einstein i en Thomas Edison, per tan sols esmentar-ne alguns, en Tesla avui és un nom desconegut. Quan va morir al 1943, els seus pilons de papers científics van ser confiscats pel govern dels Estats Units.

 
 
- Aquest és el teu invent…? Casa teva funciona amb l’energia punt zero?
– Sense cap font externa.

De “El despertar de les ovelles”

Fer un comentari