Beneficis de la Chia

Beneficis de la Chia

La Chia és nativa del sud de Mèxic i Guatemala és una planta herbàcia anual amb flors que són blaves o blanques és parent de la menta. Per segles va ser aliment bàsic dels indis de Nord i Centre Amèrica, va ser utilitzada per maies i asteques.

Aquests són alguns dels beneficis que s’atribueix a aquesta llavor:

chia 11.- La Chia és la major font vegetal d’àcid grassos omega-3. Aquests greixos també els conté la llinosa, el peix d’aigua freda i són essencials per a la salut.

2.- Conté proteïnes completes proporcionant tots els aminoàcids essencials. Això és important per a les persones vegetarianes.

3.- Pel seu contingut d’omega 3 ajuda a reduir el colesterol dolent i els triglicèrids.

4.- Dóna una sensació de ple ajudant a controlar la gana. En posar la Chia en l’aigua la llavor creix perquè absorbeix diverses vegades el seu pes en aigua per això dóna aquesta sensació.

5.- Ajuda a regular la coagulació de la sang, cèl·lules de la pell, membranes, mucoses i nervis. Això ajuda a la regeneració dels teixits i per això la fan servir alguns atletes.

6 .- Ajuda a que sigui més fàcil el creixement i la regeneració de teixits durant l’embaràs i la lactància.

Fer un comentari